Hjälp
  1. Vad är ett skärmnamn eller en e-postadress?
  2. Vad ska jag göra om jag får problem med att logga in på någon AOL-webbplats?
    1. Vad ska jag göra om mitt visningsnamn inte fungerar?
    2. Vad ska jag göra om mitt lösenord inte fungerar?
    3. Vad ska jag göra om jag har glömt mitt lösenord?
  3. Vad betyder "Fortsätt vara inloggad tills jag loggar ut?"
    1. Bör jag markera det här alternativet eller inte?
    2. Vad gör jag om jag ändrar mig?
    3. Hur ändrar jag hur länge jag vill vara inloggad?
  4. Hur skapar jag ett konto?
  5. Hur skapar jag ett säkert lösenord?
  6. Hur loggar jag ut från webbplatser?
  7. Vad är "Hantera ditt konto"?
    1. Hur ändrar jag mitt lösenord?
    2. Hur gör jag om jag vill lägga till eller ändra en kontakt-e-postadress?
    3. Hur gör jag om jag vill lägga till eller ändra kontosäkerhetsfrågan eller svaret?
    4. Hur ändrar jag annan kontoinformation?
  8. Vad gör jag om jag inte kan logga in för att sidan går runt i en "slinga"?
  9. Vad är ICQ?
    1. Hur loggar jag in med ett ICQ-konto?
    2. Hur får jag ett ICQ-konto?
    3. Kan jag logga in på alla AOL-webbplatser med mitt ICQ-konto?
  10. Vad är bildutmaningen?
  11. Vad är säkerhetstips?
  12. Vad är verifiering med kontosäkerhetsfrågan?
  13. Vad är kontosäkerhetsfrågan?
  14. Vad gör jag om jag har glömt min kontosäkerhetsfråga?
  15. Tips för kontosäkerhetsfrågan.
  1. Vad är ett skärmnamn eller en e-postadress?
    Ett skärmnamn eller en e-postadress är ditt visningsnamn som identifierar dig bland andra som använder AOL ® Instant Messenger™-tjänsten, America Online ®, CS2000, Netscape ®, AOL-webbplatser och andra tjänster.
    1. Din e-postadress får omfatta mellan 3 och 16 tecken och kan innehålla bokstäver, siffror och blanksteg. Första tecknet måste dock vara en bokstav.
      • För tjänster där skärmnamnet används som visningsnamn används även en e-postadress som visningsnamn.
        Exempel:
        • America Online ®- och AOL-användare har e-postadresser med formatet <screen name>@aol.com
        • Användare av AOL ® Instant Messenger™-tjänsten och AIM har e-postadresser med formatet <screen name>@aim.com
        • CompuServe® 2000- och CS-användare har e-postadresser med formatet <screen name>@cs.com
        • Netscape®-användare har e-postadresser med formatet <screen name>@netscape.net
    2. E-postadresser är mellan 7 och 97 tecken långa och har formatet "namn@domän_namn.com". När ett visningsnamn skapas använder många AOL-webbtjänster e-postadressen, till exempel:
      • Din befintliga e-postadress (t. ex. namn@domän_namn.com) kan användas som visningsnamn.
      • Dessutom används e-postadressformat för att skapa visningsnamnet för konton till tjänster som My eAddress.

Åter till början

2. Vad ska jag göra om jag får problem med att logga in på någon AOL-webbplats?

1. Vad ska jag göra om mitt visningsnamn inte fungerar?
      • Kontrollera att du har ett giltigt visningsnamn.
      • Kontrollera att du har angett rätt visningsnamn.
    2. Vad ska jag göra om mitt lösenord inte fungerar?
      • Kontrollera att du använder det lösenord du tror hör till kontot.
    3. Vad ska jag göra om jag har glömt mitt lösenord?
      • Klicka på länken "Jag har glömt mitt lösenord" på sidan Online. Du kommer då till sidan "Glömt lösenord".

Åter till början

3. Vad betyder "Fortsätt vara inloggad tills jag loggar ut?"
    När du loggar in på AOL-webbplatser kan webbläsaren "komma ihåg" inloggningsuppgifterna. Markera kryssrutan, så behöver du inte logga in varje gång du kommer tillbaka till samma webbplats. För att underlätta gör det här alternativet att du alltid är inloggad på webbplatsen från den dator som du använder även när du inte är uppkopplad till Internet, stänger av webbläsaren eller stänger av datorn. Det innebär att du kan välja att komma in på alla webbplatser som ingår med ett enda klick.

1. Bör jag markera det här alternativet eller inte?
      Många av våra kunder har efterfrågat ett sätt att minska antalet inloggningar. Genom att markera kryssrutan "Fortsätt vara inloggad tills jag loggar ut" kan du vara inloggad tills du har varit inaktiv i två veckor eller tills du loggar ut. Det blir lättare att komma åt dina bilder, din musik och alla andra webbplatser i AOL-nätverket även om du stänger webbläsaren eller stänger av datorn. Vissa webbplatser som innehåller personlig information, e-post, ekonomi och liknande kan ha kortare inloggningstider av säkerhetsskäl.

2. Vad gör jag om jag ändrar mig?
      Om du oroar dig för att andra kan få se dina egna sidor klickar du på Logga ut när du lämnar datorn. Det gör att tjänsten kommer att be om ditt visningsnamn och ditt lösenord nästa gång du går till webbplatsen. Om du använder en delad dator (på ett bibliotek, Internet-café, universitet eller liknande) ska du INTE markera kryssrutan "Fortsätt vara inloggad tills jag loggar ut".

3. Hur ändrar jag hur länge jag vill vara inloggad?
      Du kan ändra hur länge du vill fortsätta vara inloggad när du är inaktiv på sidan "my.screenname.aol.com/sv-se". Om du inte redan är inloggad måste du logga in. Sedan får du ange din säkerhetsfråga för AOL. På sidan "Hantera ditt konto" klickar du på redigeringsknappen bredvid "Fortsätt vara inloggad". På sidan "Fortsätt vara inloggad" väljer du hur länge du vill vara inloggad i listrutan.
    Åter till början

4. Hur skapar jag ett konto?
    Om du inte har något konto tar det bara några minuter att skaffa ett kostnadsfritt. Klicka på länken "Skaffa kostnadsfritt", "Skapa konto" osv. på sidan Logga in.
    Åter till början

5. Hur skapar jag ett säkert lösenord?
    Lösenordet ska vara lätt att komma ihåg, men inte lätt för andra att lista ut. Om det är lätt att lista ut ditt lösenord är ditt AOL-konto inte säkert. För att skydda ditt AOL-konto ändrar du AOL-lösenordet och ser till att följa dessa regler:
    • Lösenord måste bestå av mellan 6 och 16 tecken.
    • Lösenord är en kombination av små och stora bokstäver, siffror och specialtecken (t. ex. @, #, &).
    • Lösenordet är skiftlägeskänsligt – det är skillnad på små och stora bokstäver.
    • En strategi är att basera lösenordet på en mening och använda den första bokstaven/siffran i varje ord för att skapa lösenordet. (Meningen "jag har en 68 röd volvo duett!" skulle till exempel ge lösenordet "jhe68rvd".)
    • Använd INTE vanliga ord eller ord som är lätta att gissa i lösenordet (som för- och efternamn, visningsnamn eller ord som finns i en ordbok).
    Åter till början

6. Hur loggar jag ut från webbplatser?
    När du är klar på Internet och du vill logga ut, letar du bara rätt på länken Logga ut. När du klickar på länken loggas du ut från alla webbplatser i AOL Network.
    Åter till början

7. Vad är "Hantera ditt konto"?
    Hantera ditt konto är en central plats för din kontoinformation. Gå till https://my.screenname.aol.com/sv-se.

1. Hur ändrar jag mitt lösenord?
      Klicka på knappen Redigera intill lösenordet på sidan "Hantera ditt konto".

2. Hur gör jag om jag vill lägga till eller ändra en kontakt-e-postadress?
      Klicka på knappen Redigera intill kontakt-e-postadressen på sidan "Hantera ditt konto".